Recursos i ecosistemes

Aquesta àrea de recerca investiga la dinàmica espacial i temporal dels recursos hídrics i els seus efectes potencials, així com l’estructura i la funció dels ecosistemes aquàtics continentals.

Es dona un èmfasi especial a les irregularitats en els recursos i als efectes que tenen els usos del sòl i el canvi climàtic sobre els recursos i els ecosistemes, particularment en l’àrea mediterrània.

Línies de recerca

Les línies de recerca de l’Àrea de Recursos i Ecosistemes són:
AI1 Processos hidrològics
AI2 Sistemes lacustres i embassaments
AI3 Sistemes fluvials
AI4 Modelització d’ecosistemes i conques

 

 

Cap d'Àrea


Vicenç Acuña
Research Scientist
vacuna@icra.cat

Investigador de recerca a l’ICRA des del 2009, i actualment cap de l’àrea de Recursos i Ecosistemes. Amb un Doctorat en ecologia fluvial, obtingut a la Universitat de Barcelona el 2004, els seus principals interessos científics són l’ecologia de sistemes fluvials temporals, els efectes ecològics de contaminants emergents, així com les transformacions que experimenten, la gestió integrada del sistema urbà de l’aigua, i les solucions en base a natura per al sanejament d’aigües residuals en zones urbanes. Així doncs, la seva recerca engloba tant aspectes de ciència bàsica com aplicada, i fomenta la recerca inter- i transdisciplinar. En relació a la producció científica, ha publicat vora 100 publicacions, que han resultat en un h-index de 43 i 4700 citacions (segons Google scholar el 24 d’Agost del 2020), 4 capítols de llibre, una patent (P4103/2012), la participació en 19 projectes de recerca nacionals o internacionals, i la supervisió de 6 tesis doctorals 

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continu√Įs navegant, considerem que acceptes el seu √ļs. Per a m√©s informaci√≥ sobre la nostra Pol√≠tica de Galetes clica aqu√≠.

Acceptar