Qualitat de l'aigua

Aquesta àrea de recerca cerca donar una resposta completa i eficient als problemes i reptes relacionats amb la qualitat de l’aigua, particularment en l’àmbit Mediterrani. L’avaluació de la qualitat de l’aigua, tal com es defineix en aquesta àrea, inclou la qualitat química, microbiològica i ecotoxicològica, i ho fa mitjançant les eines necessàries per una bona gestió i preservació de les masses d’aigua.

El principal objectiu d’aquesta àrea és definir, tant en les aigües naturals com en les reutilitzades, les concentracions, el destí i els mecanismes d’acció dels elements contaminants i dels patògens.

S’usen els mètodes analítics més moderns, tant químics, microbiològics i ecotoxicològics, per tal d’avaluar la qualitat de l’aigua i examinar les característiques de les aigües superficials, aigües subterrànies i aigües tractades, aquestes últimes incloent l’aigua potable i la reutilitzada.
La diagnosi del risc degut a la presència dels contaminants en l’aigua es determina a través de la anàlisi de l’impacte ambiental dels components orgànics en les masses d’aigua.
Estudiar la presència, diversitat i activitat microbiana en els ambients aquàtics són també objectius d’aquesta àrea.

Línies de recerca

Les línies de recerca de l’Àrea de Qualitat de l’aigua són:
AII1 Contaminació química de les masses d’aigua
AII2 Contaminants en aigües residuals
AII3 Qualitat i diversitat microbiològica
AII4 Resposta ecotoxicològica de la biota als contaminants


 

 

Cap d'Àrea


Mira Petrovic
Research Professor (ICREA)
mpetrovic@icra.cat

Professora d'Investigació ICREA, és llicenciada en Enginyeria Química, (1988), MSc en Química Ambiental (1991) i Dr en Ciències Químiques (1995) per la per la Universitat de Zagreb, Croàcia. El seu principal camp de recerca és l'estudi de la destinació i el comportament dels contaminants orgànics emergents (fàrmacs i disruptors endocrins) en tractaments d'aigua residual i potable. Les línies específiques de recerca inclouen l'estudi de les transformacions biòtiques i abiòtiques dels contaminants emergents, identificació dels productes de transformació, elucidació de les vies de transformació, estudi de la presència i distribució de contaminants emergents al medi aquàtic i avaluació del risc ambiental.

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continu√Įs navegant, considerem que acceptes el seu √ļs. Per a m√©s informaci√≥ sobre la nostra Pol√≠tica de Galetes clica aqu√≠.

Acceptar