PROJECTE Interdisciplinary concepts for municipal wastewater TREATment and resource RECovery. Tackling future challenges. (TreatREC)

ENTITAT FINANÇADORA

European Union - H2020 EC - Marie Skłodowska-Curie Innovative Training Networks (ITN-EID)

DURADA

2015-2018

COORDINADOR

Instut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA)

INVESTIGADOR PRINCIPAL

Dr. Mira Petrovic

INVESTIGADORS

Dr. Ignasi Rodriguez-Roda, Dr. Lluis Corominas

IMPORT ICRA

495.745 €

Antecedents
El tractament i la gestió d'aigües residuals a Europa tenen un gran potencial de creixement; no obstant això, necessiten ser recolzats per l'educació d'una nova generació de professionals, interdisciplinariament entrenats i capaços d'afrontar els reptes del futur i posar en pràctica les directives relacionades amb aigües residuals. TreatREC, amb la participació de dos socis acadèmics (ICRA- Institut Català de Recerca de l'Aigua i la UdG-Universitat de Girona) i dos no acadèmics (ATKINS i AQUAFIN) identifica les diverses bretxes tecnològiques pertinents i les necessitats de coneixement, al voltant del qual hem construït un programa de recerca com l'activitat principal d'un doctorat industrial, que proporciona oportunitats de formació d'última generació per a l'educació dels futurs experts en aigües residuals.

Descripció
TreatREC implica dos socis acadèmics (Institut ICRA-Català de Recerca de l'Aigua i la UdG-Universitat de Girona) i dos socis no acadèmics (Atkins i AQUAFIN) amb el clar objectiu de crear un grup de joves investigadors capaços de dur a terme la recerca d'alta qualitat, però també capaços de respondre a les necessitats industrials i socials i posar en pràctica les directives relacionades amb aigües residuals. Els cinc investigadors duran a terme els seus projectes científics en un ambient que combina l'excel•lència industrial en el desenvolupament, disseny, construcció i gestió dels sistemes de tractament d'aigües residuals, amb l'excel•lència acadèmica en: a) hipòtesi impulsada per la recerca que involucra la millora / actualització de tecnologies de l'estat de la tècnica i l'aprofundiment de la comprensió de la destinació i l'eliminació de microcontaminants en sistemes de tractament d'aigües residuals i b) la recerca aplicada que implica el desenvolupament de sistemes de suport de decisions que permeten l'encapsulació del coneixement per al seu posterior ús en els processos de presa de decisions.

Com a objectiu general, els socis acadèmics i no acadèmics de TreatREC, inclosos els tècnics de EDAR, enginyers responsables del disseny i l'autoritat de l'aigua, que tenen experiència en la implementació de la política de l'aigua, es generarà un conjunt de recomanacions per orientar els responsables en la millora de les plantes de tractament d'aigües residuals per als reptes futurs com l'eliminació de microcontaminants i la recuperació de nutrients des d'una perspectiva sostenible.

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar