PROJECTE ARENA - Resistència als antibiòtics i signatura patogènica en sistemes d´aqüicultura d´aigua dolça i marina

ENTITAT FINANÇADORA

Agencia Estatal de Investigación, Ministerio de Ciencia e Innovación/ y la Unión Europea NextGenerationEU/ PRTR. Código: PCI2021-121929

DURADA

2021-2024

COORDINADOR

National Research Council (CNR) Italy

INVESTIGADOR PRINCIPAL

Dr. Sara Rodriguez-Mozaz

INVESTIGADORS

Dr. Jose Luis Balcazar, Dr. Diana Alvarez-Muñoz, Jose Castaño

IMPORT ICRA

150.000 €

El projecte pretén millorar l’avaluació de les pràctiques aqüícoles i els productes relacionats mitjançant la caracterització i estudi de la contaminació antibiòtica i microbiana al llarg del cicle de l’aigua. Els nivells de contaminació seran avaluats tant en origen (efluents d’aigua residuals, rius contaminants) com en sistemes receptors (plantes d’aqüicultura) i productes de consum alimentari finals (p.ex. filets de peix). També es determinarà el resistoma antibiòtic i la signatura patogènica en ambients aquàtics propers a explotacions en mar obert (maricultura) o sistemes aqüícoles de recirculació (RAS). En el cas de la maricultura, simultàniament s’avaluarà la presència de contaminants en els organismes bentònics que viuen sota les gàbies de peix. A més, per considerar possibles variacions estacionals, aquesta caracterització es farà en diferents moments de l’any (p.ex. estiu, generalment amb més pressió antròpica, i hivern). Addicionalment es desenvoluparan noves eines d’alerta primerenca per una ràpida detecció de residus antibiòtics (basades en citometria de flux) i gens de resistència associats (basades en seqüenciació massiva), així com patògens microbians (basades en sensors), en mostres ambientals i biològiques. ARENA contribuirà a dilucidar la rellevància de la contaminació antibiòtica i els impactes relacionats en aqüicultura, aportant una aproximació interdisciplinària per l’avaluació del risc i els esforços operatius necessaris per mitigar la magnificació de la resistència antibiòtica i patogenicitat en sistemes d’aqüicultura.

 

  

       

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar