PROJECTE LIFE-RECYCLO- RECYCLing waste water from small and medium sized laundries with advanced Oxidation process.

ENTITAT FINANÇADORA

EU LIFE 2020 program. Code: LIFE20 ENV/FR/000205

DURADA

2021-2024

COORDINADOR

TREEWATER SAS, France

INVESTIGADOR PRINCIPAL

Dr. Sara Rodriguez-Mozaz & Dr. Gianluigi Buttiglieri

INVESTIGADORS

Dr. Sara Insa, Dr. Diana Alvarez-Muñoz

IMPORT ICRA

74.140 €

Les bugaderies són grans consumidores d'aigua a Europa, alhora que fonts importants de microcontaminants prioritaris al medi ambient. Entre aquests, el DEHP i el nonilfenol són substàncies considerades actualment com a contaminants prioritaris a la Directiva marc de l'aigua amb un límit a la descarrega de 25 μg/L en efluents industrials, incloent-hi els efluents de bugaderies. A més, les bugaderies són una font d'emissió de contaminants emergents, amb un impacte potencial en el medi ambient, la biodiversitat i la salut humana. Aquests compostos generalment s'eliminen només parcialment a les plantes de tractament d'aigües residuals i, per tant, l'abocament de les aigües residuals de les bugaderies al sistema de clavegueram domèstic pot acabar contaminant les aigües superficials i subterrànies.

LIFE RECYCLO té com a objectiu millorar l'eficiència dels recursos hídrics i reduir la descàrrega de contaminants mitjançant un procés innovador de reciclatge per a bugaderies petites i mitjanes. En aquest projecte es proposa aplicar una nova tecnologia, basada en oxidació avançada (AOP), per a la reutilització de l'aigua, la qual resulta molt prometedora a l'hora de degradar els contaminants emergents. Les 3 bugaderies, que participen com a socis del projecte (a Espanya, França i Luxemburg), es convertiran en exemples per al sector tèxtil en demostrar que el sistema funciona per a diferents volums d’aigües residuals i amb diferents característiques. L'equip d'ICRA desenvoluparà el protocol de vigilància i adaptarà mètodes analítics a les aigües residuals de les bugaderies per a contaminants emergents com fàrmacs, agents antimicrobians, conservants, retardants de flama, plastificants i altres additius de plàstics entre d'altres. Amb aquests mètodes es caracteritzaran els efluents de les tres bugaderies i es determinaran les concentracions dels contaminants emergents al llarg de les diferents configuracions de tractament a les bugaderies seleccionades.
 

https://www.treewater.fr/recyclo

                     

  

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar