24/03/2021

Xerrada divulgativa sobre la Xarxa de Vigilància del SARS-CoV-2 en les aigües residuals de Catalunya

El 23 de març, l’Institut Català de la Recerca de l’Aigua (ICRA) va fer una xerrada als alumnes de l’Institut Miquel Martí i Pol, de Cornellà de Llobregat, sobre la Xarxa de Vigilància del SARS-CoV-2, el programa impulsat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que permet detectar i controlar la presència del virus en les aigües residuals de Catalunya.

Un total de 24 persones, entre estudiants i professorat del CFGS Química i Salut Ambiental i del CFGS Salut Ambiental, van poder conèixer de primera mà quins són els mecanismes i les tasques de control realitzades en les 56 estacions depuradores (EDAR) del territori que formen part del projecte.

Les investigadores Neus Collado i Laura Guerrero van exposar la tasca realitzada des de l’ICRA, com es fa el seguiment de l’evolució del virus i com s’aporta informació útil a les autoritats per poder determinar les accions de prevenció i de control necessàries per gestionar correctament la pandèmia.

Les circumstàncies actuals no van permetre realitzar la xerrada de manera presencial. Tot i així, a la part final de la xerrada, es va incloure un animat torn de preguntes i respostes, en el qual l’alumnat va poder plantejar els seus dubtes i les seves curiositats.

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar