06/09/2012

ELS RIUS EXPERIMENTALS DE L'ICRA DONEN EL SEU FRUIT

Un cop posada en marxa al mes de maig 2012 la sala de rius experimentals, s’han iniciat els experiments que durant 3 mesos han donat el seu fruit.

El creixement adequat del biofilm (comunitats formades principalment per algues, cianobacteris, bacteris i fongs) ens demostra que aquesta sala de rius experimentals és capaç de reproduir de forma satisfactòria les condicions ambientals dels rius mediterranis (temperatura, llum, cabal, nutrients en l’aigua,...).

Els resultats d’aquest primer experiment que té per objectiu avaluar els efectes de la longitud de la sequera en les comunitats de biofilms permetran avaluar si la capacitat de recuperació del biofilm està influenciada per la longitud de la sequera, i així preveure possibles alteracions en l’estructura i la funció dels ecosistemes fluvials mediterranis.

Vegeu noticia del 22/5/2012 i les fotografies amb l'evolució de l'experiment.

 

https://www.icra.cat/files/noticia/noticiesriusvius1 g https://www.icra.cat/files/noticia/noticiesriusvius2 g https://www.icra.cat/files/noticia/noticiesriusvius3 g https://www.icra.cat/files/noticia/noticiesriusvius4 g
Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar