21/06/2022

RECERCA ICRA: inventWater - Eines de previsió inventives per adaptar la gestió de la qualitat de l'aigua a un nou clima

El canvi climàtic, els esdeveniments extrems i les variacions estacionals del temps tenen un impacte profund en la qualitat de l'aigua dels rius, llacs i embassaments. Això implica la necessitat d'eines que anticipin els impactes d'aquests canvis ambientals i permetin una gestió eficaç dels recursos aquàtics. La disponibilitat creixent de nous productes climàtics i els avenços en les eines de modelització fan que sigui possible per primera vegada produir previsions fiables de la qualitat de l'aigua en llacs i rius a escala regional i mundial, un potencial sense explotar en el sector de l'aigua. InventWater formarà una nova generació de professionals capaços d'unir camps com la ciència de dades, el clima, la hidrologia i l'ecologia d'aigua dolça, i que alhora desenvolupin les habilitats necessàries per traduir el coneixement i les novetats tècniques en productes útils per als gestors, els responsables polítics i el públic en general. El projecte es basa en 15 tesis doctorals en els aspectes més innovadors de la predicció de la qualitat de l’aigua aplicats a una àmplia gamma de problemes, des de l'adaptació local fins a l'augment d'esdeveniments climàtics extrems, incloent el suport a les estratègies d'adaptació al canvi climàtic i l'assoliment de Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

 

Pressupost: 4.021.498 ۂ
Pressupost ICRA: 726.597 €
Investigador Principal: Rafael Marcé, RiE
Socis: ICRA, AARHUS UNIVERSITET, DkIT, UFZ, IIASA, RUHR-UNIVERSITAET BOCHUM, UNIVERSITY OF STIRLING, VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL, WAGENINGEN UNIVERSITY, UNIVERSITY COLLEGE CORK
Convocatòria: H2020-MSCA-ITN-2020 – Innovative Training Networks under the Marie Sklodowska-Curie grant agreement 956623.

https://www.icra.cat/files/noticia/220628 News 7 Recerca inventWater
Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar