24/04/2013

NOVA PUBLICACIÓ SOBRE LA RESISTÈNCIA ALS ANTIBIÒTICS

Investigadors de l'ICRA de l'Àrea de Qualitat de l'Aigua i de l'Àrea de Recursos i Ecosistemes publiquen conjuntament i també amb altres investigadors d'altres centres un article sobre la resistència als antibiòtics a Science of the Total Environment, vol. 456-457.

Exploring the links between antibiotic occurrence, antibiotic resistance, and bacterial communities in water supply reservoirs

Huerta, B., Marti, E., Gros, M., López, P., Pompeo, M., Armengol, J., Barceló, D., Balcázar, J.L., Rodríguez-Mozaz, S., Marcé, R.

La propagació de les resistències als antibiòtics representa una preocupació creixent causada per l’ ús inadequat dels antibiòtics.

No sabem, però, com la presencia d’aquests compostos pot afectar les comunitats bacterianes en els ecosistemes aquàtics i quins poden ser els impactes en l’ecosistema. En aquest treball hem estudiat les relacions entre la pol·lució per antibiòtics, la presència de gens de resistència i les comunitats bacterianes en tres embassaments catalans. Els resultats mostren una associació significativa entre la presència de gens de resistència als macròlids i la composició de les comunitats bacterianes, el que suggereix que la contaminació per antibiòtics i la difusió de resistències podria tenir un paper en la conformació de les comunitats bacterianes als embassaments. Aquests resultats apunten a potencials efectes dels antibiòtics sobre els serveis ecosistèmics subministrats pels llacs i embassaments i que depenen de les seves comunitats bacterianes.

 

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar