20/07/2012

TÈCNICS DE L'EMPRESA SUD-COREANA GS ENGINEERING AND CONSTRUCTION VISITEN L'ICRA

ICRA, Girona, Spain

Tècnics de l’empresa sud-coreana GS Engineering and Construction visiten l’ICRA i s’interessen per una patent en control intel·ligent de bioreactors de membranes.

Una delegació de l’empresa sud-coreana GS Engineering and Construction i el director de l’empresa OHL Medio Ambiente INIMA, van visitar les instal·lacions de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) el passat 19 de juliol.

L’objectiu principal de la visita era la presentació dels darrers resultats de recerca de la línia de control dels bioreactors de membranes (MBR) de l’àrea de Tecnologíes i Avaluació. Els MBR constitueixen una de les tecnologies de depuració d’aigües residuals amb més projecció de futur per a obtenir efluents d’alta qualitat susceptibles de ser reutilitzats. Es basen en la combinació d’un reactor biològic i una filtració en membranes amb cicles de contrarentat i relaxació, i aeració continua per a minimitzar l’embrutiment. La principal limitació per a la seva plena implantació són els costos d’operació, significativament majors als de tecnologies convencionals degut al seu elevat consum energètic.

L’investigador i coordinador del projecte MBR Control, Ignasi Rodríguez-Roda, Research Professor (University of Girona Associated), juntament amb investigadors del grup de recerca LEQUIA de la UdG i de l’empresa OHL Medio Ambiente INIMA, han desenvolupat una tecnologia de control i automatització capaç d’estalviar fins a un 21% d’energia, i estan portant a terme una projecte de demostració a escala real a la EDAR de La Bisbal d’Empordà. La tecnologia va ser patentada el 2010 com a “Procedimiento automatizado de control en tiempo real de un bioreactor de membranas y sistema de control correspondiente”, propietat compartida entre UdG i OHL Medio Ambiente INIMA. Ara ha despertat l’interès de l’empresa sud-coreana GS Engineering and Construction, que el vol instal·lar a les seves estacions depuradores de Corea.

 

https://www.icra.cat/files/noticia/noticieskoreans g
Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar