07/10/2013

L'ICRA ACONSEGUEIX 1.300.000 EUROS D'EUROPA EN PROJECTES DE RECERCA

La Comissió Europea concedeix a l'ICRA projectes per 630.000 euros per a entendre la rellevància que l'escassetat d'aigua pot tenir per als ecosistemes aquàtics, 422.000 euros per a la promoció de tecnologies innovadores en un cicle tancat d'aigua òptim i segur en instal · lacions turístiques, i 273.000 euros per a la conversió de les depuradores en sistemes productius d'aigua regenerada, energia i productes amb valor directe a mercat.

El primer projecte amb participació de l'ICRA subvencionat per la Comissió Europea, en el 7è programa Marc de la Unió Europea, ha estat Globaqua, un treball amb un pressupost total de gairebé 6 milions d'euros, dels quals l'ICRA en gestionarà 630.000 euros, amb Sergi Sabater, cap de l'Àrea de Recursos i Ecosistemes de l'ICRA i Research Professor Universitat de Girona Associated. Les investigacions de l'ICRA permetran identificar i gestionar els efectes d'estrès, provocats per l'escassetat d'aigua, en els ecosistemes aquàtics, tals com la contaminació orgànica i inorgànica, alteracions geomorfològiques, canvis en els usos del sòl, extracció d'aigua i l'existència d'espècies invasores i patògens.

En segon projecte és demEAUmed per a la implantació i promoció de tecnologies innovadores per a un cicle tancat d'aigua òptim i segur en instal·lacions turístiques euro mediterrànies. L'ICRA ha percebut 422.000 euros per assumir la gestió científica del projecte a càrrec del seu investigador Ignasi Rodríguez-Roda, cap de l'Àrea de Tecnologies i Avaluació de l'ICRA i Research Professor Universitat de Girona Associated. El projecte demEAUmed s'enfronta a dos reptes fonamentals: la importància de l'economia del turisme i l'escassetat d'aigua, trets característics de la zona. El projecte oferirà una plataforma clau per promoure l'ús de tecnologies sostenibles i innovadores en instal·lacions turístiques arreu del mediterrani també a l'empara del mercat turístic global. L’Hotel Samba (Lloret de Mar) serà el lloc escollit per la demostració.
 

El tercer treball de recerca en el qual l'ICRA participa, sota la direcció de l'investigador de l'Àrea de Tecnologies i Avaluació de l'ICRA Lluís Corominas, Postdoc Researcher Juan de la Cierva i pel qual percebrà un total de 273.000 euros de la Comissió Europea és R3-Water. El projecte té com a objectiu demostrar, a nivell internacional, com solucions innovadores d'empreses europees poden convertir les depuradores actuals en sistemes productius d'aigua regenerada, energia i productes amb valor directe a mercat. Les demostracions tindran lloc a Suècia, Bèlgica i Espanya amb diferents tecnologies que permetran minimitzar el consum d'energia mitjançant la implementació de monitorització, control i sistemes d'aireació més eficients; incrementar la producció de biogàs; maximitzar la producció d'aigua regenerada per a la seva posterior reutilització; minimitzar les emissions de matèria orgànica, nutrients i contaminants prioritaris i convertir els fangs produïts en el procés en un producte de valor.

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar