05/05/2022

La delegació d'INOWASIA s'interessa per la recerca de l'ICRA per afrontar els reptes de l'aigua en el sud-est asiàtic

Una delegació de col·laboradors del projecte INOWASIA, coordinat per Lequia UdG a la Universitat de Girona, va visitar l’ICRA el passat 4 de maig per conèixer el funcionament de l’Institut i la recerca que s’hi du a terme. INOWASIA és un projecte internacional que té com a objectiu formar una nova generació de joves professionals relacionats amb l'aigua al sud-est asiàtic per fer front als reptes de l'aigua en el seu territori: escassetat d'aigua i manca de sanejament, sequeres i inundacions, desforestació i amenaces a la biodiversitat, entre d’altres. En aquest sentit, la visita a l’ICRA es plantejava com una valuosa activitat d’intercanvi de coneixements i networking.

La trobada va començar amb la benvinguda de Damia Barceló, director d’ICRA, i la presentació dels serveis de la recerca i casos d’èxit de l’ICRA a càrrec de Maite Pijuan, cap de l'àrea Tecnologies i Avaluació. A continuació Xavier Xirgu, va exposar el treball de la Fundació Girona Regió del Coneixement com a col·laborador del projecte INOWASIA i, tot seguit, Ignasi Rodríguez Roda, de  Lequia UdG, va prendre la paraula per parlar sobre els objectius d’INOWASIA. El torn d’intervencions va finalitzar amb les exposicions dels representants de sis de les set universitats col·laboradores del projecte que estaven presents a la trobada: Vietnam National University Hanoi (Hanoi), Can Tho University (Ho Chi Minh), National University Of Laos (Vientiane), Souphanouvong University (Luang Prabang), Institute Of Technology Of Cambodia (Phnom Penh) i University Of Battambang (Battanbamg)

La visita va cloure amb un recorregut per les instal·lacions i laboratoris de l’ICRA. Així, els membres de la delegació van veure la Planta de Rius Artificials, van conèixer com funciona la Planta Pilot de Tractament d’Aigües Residuals, se’ls va explicar en què consisteixen els Serveis Científics i Tècnics de l’ICRA i el funcionament de la Unitat de Tècniques Biològiques i Moleculars.

Sobre INOWASIA

INOWASIA promou l'acció conjunta d’11 organitzacions (sense ànim de lucre, empreses, institucions educatives) de 5 països (Espanya, França, Vietnam, Laos i Cambodja) i 14 socis associats, entre els quals es troba ICRA, que porten a terme un procés transversal i ascendent que conduirà a l'elaboració de productes i mètodes d'ensenyament-aprenentatge innovadors, adreçats a comunitats escolars amb necessitats diverses.

https://inowasia.com/

https://www.icra.cat/files/noticia/News 220503 INOWASIA 5 4 https://www.icra.cat/files/noticia/News 220503 INOWASIA 7 4 https://www.icra.cat/files/noticia/News 220503 INOWASIA 6 4 https://www.icra.cat/files/noticia/News 220503 INOWASIA 3 4 https://www.icra.cat/files/noticia/News 220503 INOWASIA 2 4 https://www.icra.cat/files/noticia/News 220503 INOWASIA 0 4. https://www.icra.cat/files/noticia/News 220503 INOWASIA 1 4
Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar