22/03/2022

L'ICRA se suma al Dia Mundial de l'Aigua posant en valor les aigües subterrànies

ICRA comparteix el vídeo de la jornada “Aigua subterrània: fent l’invisible, visible” en el Dia Mundial de l’Aigua 2022

Les diferents ponències mostren una visió actual del tema i contribueixen a difondre el coneixement de les aigües subterrànies i la seva importància en l’abastament humà i la preservació ambiental.


Les aigües subterrànies proporcionen gairebé la meitat de tota l'aigua potable a tot el món, al voltant del 40% de l'aigua per a l'agricultura de regadiu i al voltant d'una tercera part del subministrament d'aigua necessària per a la indústria. Manté els ecosistemes, manté el flux base dels rius i evita la subsidència de la terra i la intrusió d'aigua de mar. Malgrat la seva importància, les aigües subterrànies són invisibles. I fora de la vista sovint també significa fora de la nostra percepció i enteniment.

L’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) és un centre que té per objecte la recerca en l'àmbit de l’aigua i dels seus recursos, entre ells els recursos d’aigua subterrània, des de una visió integral del cicle de l’aigua incloent els aspectes qualitatius i quantitatius.

Amb aquesta missió, ICRA se suma a la celebració del Dia Mundial de l’Aigua 2022, amb el lema “Aigua subterrània: fent l'invisible, visible” i difon el vídeo de la jornada que va organitzar el passat 17 de març, amb la participació d'experts tant de l’ICRA com de l’entorn universitari, administratiu i professional. Tots ells van aportar una visió actual del tema, van contribuir a difondre el coneixement de les aigües subterrànies i la seva importància en l’abastament humà i la preservació ambiental. De la mateixa manera van ajudar a abordar la realitat de les aigües subterrànies a nivell de confederació hidrogràfica en l’abastament, amb èmfasi a les Conques Internes de Catalunya, i els reptes actuals de les aigües subterrànies en els propers plans de gestió.

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar