23/01/2014

L'AUTORITAT NACIONAL DE L'AIGUA DEL PERÚ VISITA L'ICRA PER CONÈIXER EL SEU MODEL DE GESTIÓ CIENTÍFIC

L'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA) ha estat l'únic centre de recerca de l'aigua que la delegació peruana ha visitat a l'Estat espanyol.

Una delegació de l'Autoritat Nacional de l'Aigua (ANA) del Perú, l'òrgan rector del Sistema Nacional de Gestió dels Recursos Hídrics al Perú, van visitar el passat 9 de gener l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA) a Girona. La trobada forma part d'una estreta agenda de reunions amb les principals universitats i instituts d'investigació científica i tecnològica de l'aigua a Holanda, Anglaterra, Bèlgica, Alemanya i Espanya, i l'ICRA és l'únic centre de recerca de l'aigua que han visitat a l'Estat espanyol.

Els tècnics d'ANA, Miguel Ángel Beretta Cisneros, Jorge Sacieta i Dirk Tingues Brink, es van entrevistar amb els representants de l'ICRA Damià Barceló, director, Sergi Sabater, sotsdirector, Iván Sánchez, gerent, i Ignasi Rodríguez-Roda, cap de l'Àrea d'Investigació de Tecnologies i Avaluació, per conèixer els models de gestió científica i tecnològica de l'ICRA, atès que l'entitat peruana es troba en procés de creació i implementació de l'Instituto Nacional de Ciencia y Tecnología del Agua (INCTA), un organisme especialitzat, dedicat a la investigació científica dels recursos hídrics que donarà suport a les decisions governamentals, propiciarà la transformació i impulsarà una gestió sostenible del recurs aigua al Perú.

La delegació va mostrar interès a conèixer l'experiència de l'ICRA, pel que fa a temes de recerca i organització, i especialment en el funcionament del Consell Científic Assessor internacional i del Consell Empresarial i Social, que formen part de l'estructura de l'ICRA com a organismes assessors.

Durant la seva visita els representants de l'ANA van sol·licitar l'opinió de l'ICRA sobre el pla de negoci estratègic per a la constitució de l'Institut Nacional de Ciència i Tecnologia de l'Aigua del Perú i, en aquest sentit, van expressar el seu interès a col·laborar amb l'ICRA, com a organisme internacional, en temes científics de l'aigua relacionats amb la sequera, la reutilització de les aigües, l'impacte de la contaminació en el medi aquàtic, així com en la protecció dels serveis que integren l'ecosistema aquàtic.

Foto d'esquerra a dreta: Jorge Sacieta, Dirk Ten Brink, Miguel Ángel Beretta Cisneros (tots ells representants de l’ANA), Damià Barceló (director de l’ICRA), Sergi Sabater (sotsdirector de l’ICRA), Iván Sánchez (gerent de l’ICRA) i Ignasi Rodríguez-Roda (Cap de l’Àrea de Recerca de Tecnologies i Avaluació de l’ICRA).

https://www.icra.cat/files/noticia/noticiesANAPERU g
Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar