16/10/2012

L'ICRA ESTUDIA LA DINÀMICA I TRANSFORMACIÓ DE PRODUCTES FARMACÈUTICS EN EL SISTEMA DEPURADORA-RIU

Investigadors de l'ICRA de les àrees de recerca de Recursos i Ecosistemes, Qualitat de l’aigua i de Tecnologies i Avaluació, han realitzat un estudi integrat en un sistema depuradora-riu en que s’han caracteritzat les dinàmiques i les transformacions de productes farmacèutics i dels seus metabolits, des del moment en que entren en una depuradora, passen a través dels diferents compartiments de la depuradora, passen al riu a través de l’efluent i viatgen riu avall. S’ha mostrejat la depuradora de Puigcerdà i un tram de 5km del riu Segre durant 4 dies, prenent mostres per a anàlisis de productes farmacèutics com l’Ibuprofé, Diclofenac, Venlafaxine i d’altres, cada 4 hores.

D’altra banda, s’ha caracteritzat l’acumulació d’aquests productes farmacèutics en diferents compartiments biològics, com els invertebrats o el biofilm fluvial. Finalment, s’ha caracteritzat el potencial efecte tòxic d’aquests productes farmacèutics.

Totes les dades preses s’analitzaran i s’extreuran conclusions que puguin ajudar a una millor gestió dels recursos.

Aquest estudi es fa en el marc de projectes europeus com el: EcoMaWat i el GWESCB i projectes de l’Estat Espanyol com el CONSOLIDER-INGENIO 2010 SCARCE i l’ENDERUS.

Veure minut 4,15

http://www.tv3.cat/videos/4279817/TN-comarques-Barcelona-09102012

https://www.icra.cat/files/noticia/noticiespuigcerda g https://www.icra.cat/files/noticia/noticiespuigcerda2 g
Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar