22/05/2012

PRESENTEM LA SALA DE RIUS EXPERIMENTALS

ICRA, Girona, Spain

El 22 de maig 2012 l'ICRA presenta la instal·lacio de la sala de rius experimentals (Experimental Streams Facility).

L'ICRA posa en funcionament aquesta instal·lació i es reafirma com un dels pocs instituts de recerca de l'aigua a Europa que concentra, en un mateix espai, tots els recursos i serveis necessaris per oferir un servei global i transversal en la recerca de l'aigua per mitjà de diverses disciplines.

Aquesta instal·lació puntera a Europa permetrà realitzar, entre d'altres, assajos ecotoxicològics que determinin, per exemple, les concentracions de productes químics que provoquen un efecte sobre ecosistemes fluvials, així com tests experimentals per fer recerca en aspectes de canvi climàtic. La importància de poder realitzar experiments a nivell de mesocosmos en laboratoris radica en el fet que aquests poden ajudar a predir com els canvis, a nivell de precipitacions i temperatura, poden afectar a l'estat de conservació de rius i en els serveis ecosistèmics que es deriven d'aquests ecosistemes, amb les repercussions econòmiques corresponents.

La sala de rius experimentals ajudarà a millorar la gestió de les conques fluvials.

 

Noticia a TV3, minut 04.26

http://www.tv3.cat/videos/4099794/Telenoticies-Girona-22052012

 

Més informació en aquesta web:

a l'apartat de Recerca - PLANTEA

https://www.icra.cat/files/noticia/noticies mesocosp2 https://www.icra.cat/files/noticia/noticies gmesocosmos https://www.icra.cat/files/noticia/noticies gmesocosmos1
Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar