19/11/2019

Comencen els actes del 10è aniversari de l'ICRA amb una jornada festiva

L'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA) celebra aquest mes de novembre els actes oficials del seu 10è aniversari. El primer esdeveniment festiu ja va tenir lloc, el passat dissabte dia 16, en una jornada que va comptar amb la participació de tot el personal de l'ICRA i les seves famílies.

La trobada va començar amb la benvinguda de Sergi Sabater, sotsdirector de l'ICRA, qui va adreçar-se als visitants més petits per explicar la importància de l'aigua i com n'hem de tenir cura, ja que és un recurs escàs. Sabater va introduir breument la recerca que es fa a l'ICRA, tant a través de les sortides de camp en rius, embassaments o estuaris, com en el treball que es realitza en els laboratoris. Seguidament els tres estudiants de doctorand del programa Nowelties, Barbara Topolovec, Michele Ponzelli i Nikoletta Tsiarta, van explicar en què consisteix una recerca científica i com es produeix el procés de reaprofitament de les aigües residuals.

La jornada va continuar amb visites guiades per les instal·lacions de la seu de l'ICRA i va cloure amb un animat dinar familiar. A continuació es pot veure un petit vídeo de la jornada.

 

 

Els actes d'aniversari finalitzaran amb la trobada que tindrà lloc el dimarts 26 de novembre acompanyats pel rector de la Universitat de Girona, Dr. Quim Salvi, i del director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Lluís Ridao.

L'ICRA ha volgut commemorar la seva primera dècada a l'Edifici H2O de la millor manera que sap: fent divulgació de la recerca que es fa en el sector de l'aigua. D'aquí que, com a fi de festa, hagi volgut organitzar el congrés "Water research in perspective: beyond 2020", en el qual els investigadors de l'ICRA exposaran, de forma planera i pedagògica, assumptes com la qualitat de l'aigua, l'amenaça dels contaminants emergents i espècies invasores o els riscos d'inundacions i sequeres. Així com, quines conseqüències poden tenir per als éssers humans i la natura o les polítiques que es podrien aplicar relacionades amb l'aigua.

Programa de la jornada:

10:00h- 10:15h Benvinguda a tots els assistents per part del Dr. Damià Barceló, director d'ICRA.
10:15h- 10:45h Parlaments autoritats.
10:45h – 11:00h. Vídeo resum 10 anys d'ICRA.
11:00h – 11:30h Pausa- Cafè.
11:30h – 13:30h Congrés ICRA (1a part).
13:30 – 14:30h Dinar.
14:30h – 16:30h Congrés ICRA (2a part).
16:30h – 16:45h Agraïments per part de la direcció de l'ICRA a tots els assistents i foto oficial.